Tooth Extraction

Bir diş kırıldığında veya onarılamayacak kadar hasar gördüğünde, çekim işlemi ile çıkarılması gerekir.

Diş çekimine ihtiyacım var mı?

Diş çekimi, dişin ve kökünün lokal anestezi altında ağzın tamamen çıkarıldığı rutin bir diş hekimliği işlemidir. Bir diş hasar gördüğünde kurtarılamıyorsa veya sıkışmış bir diş ağrı veya rahatsızlık yapıyorsa, diş hekiminiz diş çekimini önerir.

Diş eti çizgisinin üzerinde bir kısmı görünür olduğunda, diş hekiminiz çekmeden önce dişi soketinden gevşetir.

Diş eti altında kalan kırık veya 20’lik gibi dişler için, diş hekiminiz dişe erişmek için diş etinde küçük bir kesik yapacaktır.

Çekimden sonra ne olur?

Çekim işleminden sonra, diş hekiminiz iyileşmeyi desteklemek için diş etini diker. Genellikle bir kompres uygulanır ve bazı geçici kanama normaldir. İyileşme süreci başladığında, çekim noktasında bir kan pıhtısı oluşmalıdır. Diş soketinin kurumasını önlemek için pıhtıyı yerinden çıkarmamak önemlidir.

Çekimden sonra, bazı hastalar uyuşturucunun etkisi geçtikten sonra hafif bir ağrı hissedebilirler. Çoğu durumda, bu sadece bir veya iki gün sürer. Gerekirse, şişlik 10 dakikalık kısa periyotlarla buz paketi kullanarak azaltılabilir.

Çekim işleminden sonra, sıcak içeceklerden, sigara içmekten, ağız gargarası kullanmaktan veya çekim bölgesini fırçalamaktan kaçınmanızı öneririz.

Bu tedavi hakkında daha fazla bilgi için

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 

İletişim Formu için Buraya Doldurun

GÖRÜŞLER

Beklentileri Aşmak

Google Derecelendirmesi

Güvenle Gülümse...

Genel Diş Hekimliği

Kozmetik Diş Hekimliği

Yüz Estetiği

Diş implantı

Diş Düzeltme

Hizmetlerimiz